Castle Stones

CS25 logo-cs
Håndlagde kopier av antikke stengulv

Castle Stones er en serie fliser som er avstøpninger av slotts- og kirkegulv fra Europa. Flisene fremstår som massive stengulv, men er kun 8mm tykke. De er laget av en blanding bestående av marmorpulver, naturlige pigmenter, armering og bindemiddel. Flisene er slitesterke og ikke minst fleksible.

Stenfliser fra slotts- og kirkegulv i Europa

Castle Stones er utviklet av den nederlandske kunstneren Maurits Simonette, og er håndlagde kopier av antikke marmor og kalksteinsgulv. I tidligere år ble disse brukt i herskapelige slott, klostre og kirker i land som Belgia, Nederland og Italia. Castle Stones-flisene er inspirert av renessansen, gamle ruiner og historiske bygninger. De blir produsert på en innovativ måte, og består blant annet av marmorpulver, fargepigmenter og sement av høy kvalitet. Flisene er så like originalene, at man knapt ser eller kjenner forskjell.

Når flisene er lagt, ser de massive ut, men de er bare 6-8 millimeter tykke. De passer derfor perfekt i leiligheter, hus og verneverdige bygninger med vekt eller høydebegrensninger. Flisene kan brukes i alle husets rom, og er godt egnet i våtrom og rom med varmekabler. Den lave vekten gjør dem også enkle å håndtere og legge. Når flisene først er lagt, tåler de stor belastning og kan anbefales både til private hjem og offentlige områder, som for eksempel i butikker.

Steingulv fra tidligere tider bestod normalt sett av stener i ulike størrelser – dette gjelder også selvfølgelig for Castle Stones. Ved bestilling komponeres et gulv med fliser av ulik størrelse tilpasses hvert prosjekt. Til syvende og sist ligger kraften i et nytt og innovativt produkt med historisk opprinnelse i utstrålingen og valg av riktige materialer.

Sammenlignet med natursteinsfliser, har også Castle Stones en rekke fordeler:

- Liten byggehøyde begrenser behov for tilpasning av terskler og underkant av dører
- Lav vekt gjør flisene enkle å frakte og håndtere
- Lav vekt gjør dem enkle å legge
- Enkelt å tilpasse størrelsen mot vegger
- Topcoat gjør flisene enkle å rengjøre

Tre ulike modeller – Bricks, Dalle og Loft

Castle Stones finnes i tre ulike modeller og åtte forskjellige farger. Fargepaletten strekker seg fra lys grå og beige til mørk grå.

Bricks

Castle Stones «Bricks» er kopier av gamle engelske og nederlandske mursteiner som ikke lenger blir produsert på den opprinnelige måten. Originalene, kalt «Waaltjes», er den eldste prefabrikkerte bygningskomponenten man kjenner til. Den ble laget av leirholdig jord og brent. Med sitt sjarmerende utseende, er denne modellen spesielt godt egnet for inngangspartier, våtrom og vinkjellere. Bricks kan også brukes på veggen. Selv en mindre flate vil tilføre et flott rustikt utseende på for eksempel et kjøkken eller bad.

Dalle

Castle Stones «Dalle» er en del av en serie fliser som stadig utvides av Maurits Simonette. Utseendet er preget av det store mangfoldet og strukturen i den enkelte stenen. Sten-kolleksjonen omfatter over 135 ulike overflatestrukturer og størrelser. Denne modellen egner seg både som gulv- og veggfliser. I Dalle-serien er det også flere monogram-stener som kan følge med ved bestilling av mer enn 9m2 .

Loft

Castle Stones «Loft» består av noe større fliser enn Dalle. De største er opp mot 123 centimeter. De har et enkelt utseende som minner om en historisk tidsalder. Platekolleksjonen omfatter over 20 ulike overflatestrukturer som er tilgjengelige i ulike størrelser. Loft gir et rolig utseende.

Monogram-stener

I tillegg til de eksisterende ornamentene, har vi mulighet til å lage din egen logo eller din families våpenskjold. For store prosjekter kan vi tilpasse Castle Stones individuelt med hensyn til størrelse, farge og struktur.

Liste med produkter av dette merket

Vis: